Ervaringen advies

Mensen zijn van harte welkom bij mij als zij nieuwsgierig zijn naar de toekomst, vragen hebben over het heden of verleden of juist inzicht willen krijgen over zichzelf of over de situatie.

Algemene vragen

Mw. R. wilde graag haar boot verkopen, maar deze stond al enkele maanden te koop zonder enige uitzicht op een koper. Ze had al verschillende dingen geprobeerd om hem te verkopen, maar zonder enig succes. In ons gesprek gaf ze ook aan dat ze emotioneel gezien het moeilijk vond om afstand te doen van de boot.

Ervaring: Mw. R. voelde zich klaar om de boot te verkopen en de volgende dag was er al een koper die een goede prijs heeft geboden. De boot is daarna snel verkocht.

Mw. T. wilde graag wat meer informatie over de mogelijkheden, mogelijke negatieve en positieve kanten van een emigratie waar zij over nadacht. Haar partner zou voor een langere tijd in het buitenland verblijven en zij wilde graag weten wat het met de relatie zou doen als ze bleef of juist mee zou gaan.

Ervaring: Naar aanleiding van het consult besloot Mw. T. niet gelijk mee te gaan. Zij had nu de tijd om haar zaken op orde te maken, te genieten van de relatie al was dit op de lange afstand en zij is uiteindelijk ruim een jaar later succesvol geëmigreerd.

Dhr. K. heeft een bedrijf en wilde graag meer informatie over de verschillende mogelijkheden die hij op dat moment had om te investeren. Er waren verschillende projecten waarvan hij graag de voordelen en nadelen wilde weten. Hij vroeg mij om naar de projecten te kijken en mijn inzichten te delen.

Ervaring: Na afloop van het consult laat Dhr. K. weten dat sommige van de aangedragen inzichten matchen met zijn eigen gevoel en hij de extra informatie belangrijk achtte. Hierop koos hij met welke investeringen hij verder wilde.

Mw. L had net gekozen om een werk project af te sluiten, maar gezien haar leeftijd gaf dat veel onrust. Zij wilde weten of ze wel de juiste beslissing had genomen.

Ervaring: Ik kon haar vertellen dat zij inderdaad behoefte had aan wat meer eigen tijd, meer balans in haar leven en een periode van bezinning. Dat er vanzelf een project zou volgen en dat zij zich geen zorgen hoefte te maken. Een paar maanden later berichtte zij mij dat ze de tijd had gebruikt voor zichzelf en de verzorging van haar ouders en nu tevreden in een nieuw werk project zat.

Dhr. S. was op zoek naar een nieuwe auto (occasion) en had moeite met het maken van een verantwoorde keuze. Hij had naar verschillende merken en modellen gekeken en kwam uiteindelijk uit bij twee auto's die serieuze kanshebbers waren. Hij vroeg mij om te bekijken wat hier de beste keuze was.

Ervaring: Ik gaf aan dat beide auto's niet goed waren en te wachten op de auto die in het weekend op de website van het merk zou staan. Dhr. S. was verbaasd maar bereid te wachten en heeft een paar dagen later de bedoelde auto online gezien. Na een proefrit heeft hij deze auto gekocht en hij is er zeer tevreden mee.

Dhr. M. had meerdere huizen die hij kon gaan huren en vroeg zich af waar hij het beste zou kunnen gaan wonen. Hij had duidelijke wensen en een goede lijst van mogelijkheden.

Ervaring: Dhr. M. hoorde van mij welke wensen bij welke mogelijkheden hoorden en koos degene die het beste aansloot bij zijn wensen. Hij woonde daar dus ook zo rustig als hij wilde en voelde zich er energiek en gelukkig.

Relatie vragen

Mevrouw O. komt voor een sessie om te bespreken dat zij zich op dit moment niet prettig voelt in haar relatie met haar man. Zij vraagt zich af waarom zij altijd heel raar reageert op hem en ook op haar jonge dochter. Ze herkent zichzelf niet in haar gedrag en baalt ervan dat zij niet zichzelf kan zijn. Zij vraagt zich af of er misschien eerdere karmische banden zijn.

Ervaring: Na afloop van het consult wordt haar duidelijk welke karmische banden er zijn en heeft zij duidelijke keuzes over hoe het nu verder kan. Enkele maanden later belt zij voor een tweede consult om het pad dat zij gekozen heeft te verduidelijken en zo prettig mogelijk afscheid te nemen van deze relatie die niet meer bij haar past.

Dhr. S. heeft een gecompliceerde relatie waarin hij zich niet helemaal prettig in voelt. Hij merkt wel wat hij vervelend vindt aan zijn partners gedrag, maar weet niet hoe hij er beter mee om kan gaan. Hij vraagt zich ook af wat zijn aandeel is als het gaat om het in stand houden van het gedrag.

Ervaring: Na afloop van het consult weet Dhr. S. wat er aan de hand is en kan hij de beslissing nemen of hij door wil gaan of niet met deze relatie. Er is duidelijkheid waarom hij op bepaald gedrag heftig reageert en wat hij zelf kan doen om dit te voorkomen.

Mw. T. heeft zojuist haar universitaire diploma gehaald en wil graag een relatie beginnen, maar merkt dat ze dit niet makkelijk doet. Mannen die ze niet interessant vindt, blijken pas interessant te zijn als zij hen ziet met een ander. Dan realiseert ze zich pas wat de goede kanten van deze mannen zijn.

Ervaring: Het is duidelijk dat de familieverwachtingen van Mw. T. een rol spelen. Haar moeder dringt aan op single blijven tot minstens 30 en zij heeft zelf ook extreem hoge verwachtingen van een potentiële partner. Mw. T. is er nog niet aan toe om daadwerkelijk deze issues op te lossen en wil eerst graag rust.

Dhr. S. heeft een langdurige relatie verbroken en daarna eigenlijk nooit meer een vaste relatie gehad. Hij heeft meerdere vrouwen gezien die hem interessant lijken, maar er bloeit niets op. Hij is er aan toe om een gezin te starten en wil weten wat hij in een partner moet zoeken.

Ervaring: Dhr S. heeft nu een vrijere blik op relaties en hoewel er nog geen vrouw aan de horizon is waar het echt mee klikt is hij wel op een positieve manier gaan kijken naar het vinden van een relatie en weet hij wat hij wil.

Latere Ervaring: Dhr S. zit nu in een positieve en stabiele vaste relatie.

Opvoedingsvragen

Mw. U. heeft moeite met contact maken met 1 van haar kinderen. Het kind lijkt het wel te begrijpen, maar expres niet te luisteren. Mw. U vraagt zich af of het kind misschien autistisch is of dat er wat anders aan de hand is.

Ervaring: Het blijkt dat het kind verbaal heel ver is en daardoor lijkt het alsof er begrip is, maar eigenlijk is het kind een dromer en vaak niet bij de les. Door het kind aan te raken bij het praten tegen het kind, begint het kind ook echt de boodschap te horen en blijkt het kind wel te luisteren.

Mw. V. merkt dat haar kind S. heel erg gevoelig is en vraagt zich af of zij iets kan doen om haar kind te helpen. Vooral in tijden van stress merkt zij dat S. angstig wordt.

Ervaring: Kind S. heeft een consult gedeeld met haar moeder en is hierbij erg geholpen. Ik kan daarna in een volgend consult van moeder V. haar handvatten meegeven om makkelijker haar kind tot rust te brengen.

De ouders van kind T. vragen zich af of een jaar extra kleuteren een goede optie is voor hun kind. Zij vragen mij om een Reading te doen.

Ervaring: Naar aanleiding van hun vraag ga ik kijken wat er speelt bij het kind, bij de school en bij de ouders. Ook heb ik de voor- en nadelen van deze beslissing op een rijtje gezet voor de ouders. De ouders zijn tevreden over de gekregen handvatten en beslissen eerst met hun kind aan de slag te gaan.

Mw Z. moeder van een kind wil graag met meer geduld met haar kind omgaan, maar dat is best lastig. Hoewel zij veel van haar kind houdt, lukt het niet altijd haar kind te bereiken.

Ervaring: Ik versterkte de band tussen moeder en kind, gaf moeder Z. handvatten om haar kind beter te begeleiden en hielp met het loslaten van de traumatische bevalling. Moeder Z. gaf aan dat zij zich prettiger en ontspannender voelt in de opvoeding en haar kind beter begrijpt.