Evaringen met oplossingen

Ik heb mensen geholpen met de meest uiteenlopende doelen en problemen op zowel fysiek, emotioneel, mentaal en spiritueel vlak. Met de nieuwe manier van werken heb ik 1 of maximaal 2 sessies nodig per probleem of doel.

Vruchtbaarheidsproblematiek

Mevrouw A. wil graag een IVF-behandeling ondergaan maar naar aanleiding van een spiritueel consult geeft zij aan dat zij inderdaad nog steeds snel vermoeid is en het moeilijk vindt om een balans in haar leven te krijgen. Ze is onlangs met Yoga begonnen, maar voelt zich nog steeds kwetsbaar en kan snel emotioneel reageren. Haar voriege IVF-behandelingen waren zeer zwaar en zij ziet op tegen de derde en laatste behandeling.

Ervaring: Er is een duidelijke verbetering in het energieniveau en in het emotioneel welbevinden. Ook lukt het Mw. A. prima om haar grenzen aan te geven en de balans te bewaken.

Later resultaat: Na een tijd zich weer ontspannen gevoeld te hebben in de relatie hebben Mw. A. en haar partner besloten om nu de IVF behandeling weer te starten met een extra Energie Heling Boost voor Mw. A. Het is dan al duidelijk dat deze behandeling veel prettiger voelt. Mw. A. heeft mij later laten weten dat ze zwanger was en enkele maanden daarna dat zij nu de gelukkige moeder van een tweeling is.

Mw. B. heeft een haar IUI behandelingen tijdelijk gestaakt, want deze waren emotioneel en fysiek erg zwaar. Ondanks een hoge dosis hormonen duurde het te lang voordat een eicel rijpte. Daardoor werden pogingen vaak langer dan een maand of moesten ze afgebroken worden.

Ervaring: De IUI stimulaties van Mw. B. verlopen nu via het boekje, want de eicellen rijpen binnen twee weken. Zij heeft nauwelijks last van bijwerkingen of stress en voelt zich op haar gemak met haar IUI-behandelingen.

Relatieproblemen en doelen

Mw. C. bespreekt met mij dat zij regelmatig in relaties terecht is gekomen waarin zij uiteindelijk zeer ongelukkig werd. Ze geeft aan dat ze in voorgaande relaties altijd de verzorgende rol op zich nam, niet altijd het gevoel had dat ze daadwerkelijk een relatie met iemand wilde, maar er toch inrolde en zich vaak ongeliefd voelde. Na afloop van langdurige relaties heeft zij meerdere malen dates gehad, maar die liepen altijd uit op een teleurstelling, aangezien mannen vaak niet terug reageerden en ze zelf heel obsessief aan het analyseren was in plaats van genieten.

Ervaring: Enkele maanden later heeft Mw. C. een gezonde relatie waarin zij zich geliefd voelt. Meer dan een jaar later is Mevrouw N. inmiddels gaan samenwonen met deze man en weer wat later hoorde ik van haar dat ze een kindje hebben gekregen.

Mw. D. heeft haar jarenlange relatie beëindigd, maar blijft fantaseren over haar ex. Inmiddels heeft ze alweer een aantal jaar een nieuwe relatie, hoewel ze zich daarin niet 100% kan geven. Onlangs heeft ze weer contact gehad met haar ex en ze is het zat om verscheurd te zijn. Ze wil van haar oude gevoelens af.

Ervaring: Mw. D. voelt zich opgelucht en rustiger. Een tijd later laat zij mij weten dat ze zich veel beter voelt en voorlopig kijkt of ze zelf orde op zaken kan stellen.

Mw. E. is al jaren bij haar man weg, maar blijft zich verbonden voelen met haar ex. Ondanks het feit dat zelfs haar kinderen haar een nieuwe relatie gunnen voelt zij zich nog steeds schuldig en geremd. De scheiding is nog steeds niet officieel uitgesproken.

Ervaring: Mw. E. voelt zich niet meer schuldig en heeft er voor gekozen om ook de laatste financiële banden te verbreken. Zij voelt zich klaar om een nieuwe relatie te beginnen en heeft haar schuldgevoelens verwerkt.

Dhr. F. heeft enkele jaren geleden een affaire gehad, maar er is gezamenlijk besloten om door te gaan met zijn huwelijk. Toch merkt hij dat de relatie niet echt lekker loopt en hij wil zijn leven ook wat meer in balans krijgen. Hij merkt dat hij veel werkt en heeft het gevoel dat hij dit doet om zijn vrouw te ontlopen.

Ervaring: Dhr. F voelt zich prettiger in zijn vel. Hij is meer bezig met zichzelf en zijn doelen en minder met werken. Hij merkt ook dat zijn schuldgevoel vermindert is en ziet positieve veranderingen in zijn relatie.

Dhr. G. heeft het gevoel dat hij teveel naar zijn moeder en zijn vrouw luistert en onvoldoende eigen inbreng heeft in het leven. Hij voelt zich regelmatig vermoeid en onderschat.

Ervaring: Dhr. G geeft aan dat hij zich meer op zijn gemak voelt met zichzelf. Hij voelt zich sterker en rustiger.

Mw. H. & Dhr. I. komen samen op consult omdat zij overwegen samen te gaan wonen. Al enkele maanden geleden hebben zij samen deze beslissing genomen, maar nog steeds zijn er geen tastbare resultaten. Dhr. I. vindt het moeilijk om ook daadwerkelijk een nieuwe baan te gaan zoeken en zijn huis te gaan verkopen, maar kan niet goed uitleggen waarom. Er zit dus geen schot in de zaak en Mw. H. wordt ongeduldig.

Ervaring: Dhr. I's beweegredenen worden duidelijk en daardoor krijgt Mw. H. begrip voor hem. Dhr. I. voelt zich strijdvaardiger en is bereid om nu echt aan de slag te gaan. Vrij snel daarna wonen zij samen.

Afvaldoelen en problemen

Mevrouw K. wil graag enkele kilo's afvallen aangezien zij nu ruim 20 kilo te zwaar is. Zij is altijd al zwaar geweest en heeft geen zin meer om weer een nieuw dieet te volgen, met weinig resultaat. Zij komt daarom bij mij informeren wat ik kan doen. Al gauw wordt duidelijk dat Mw. K. een chocoladeverslaving heeft, regelmatig niet goed voor zichzelf kookt, weinig van haar lijf houdt en zich opgelaten voelt bij het sporten.

Ervaring: Mw. K. komt er achter dat ze niet meer dagelijks een chocolade reep eet en zich fijner voelt over haar lijf. Ook gaat zij beter en regelmatiger koken en merkt ze dat ze inderdaad afvalt. Zij heeft meer zin om te gaan sporten en voelt van deze gedragsveranderingen geen enkele druk of stress.

Dhr. L. is ruim 35 kilo boven zijn gewenste gewicht en is zelfs als kind altijd al te zwaar geweest. Zijn eetpatroon is onregelmatig en meerdere keren per week heeft hij weinig zin om voor zichzelf te koken. Sporten is op dit punt nog niet verstandig en zijn slaappatroon is ook flink verstoort. Hij heeft weleens een dieet gevolgd via Sonja Bakker en heeft hiermee 20 kilo verloren. Helaas zaten deze er ook snel weer aan toen hij stopte met het dieet.

Resultaten tot nu toe: Dhr. L. merkte positieve veranderingen: hij voelt zich actiever, wandelt meer, slaapt beter, kiest vaker voor gezonder voedsel en zijn darmen werken beter. Sinds 2011 is hij al meer dan 20kg kwijt zonder dieet. Dhr. L. komt nog af en toe langs voor consulten, omdat hij nog niet op zijn optimale gewicht zit, hij is echter niets meer aangekomen.

Mw. M. is ook altijd al zwaar geweest, maar begint er nu genoeg van te krijgen. Aangezien zij ook voor andere dingen bij mij consulten heeft gehad wil zij graag iets doen aan haar gewicht. Al gauw is duidelijk dat zij weinig acceptatie heeft naar haar lichaam en zichzelf echt lelijk vindt. Zij sport zeer intensief 2x in de week, maar valt niet af.

Resultaten tot nu toe: Mw. M. merkte op dat zij inderdaad zich beter over zichzelf is gaan voelen en bereid is om beter te gaan eten. Aangezien zij een druk leven heeft, heeft zij de behandeling stopgezet.

Gezondheidsdoelen en problemen

Mw. N. heeft last van posttraumatisch stress syndroom (PTSS) en ondervindt in het dagelijks leven hinder bij het autorijden. Zij heeft enkele traumatische ongelukken meegemaakt, alsmede in de familiekring. Autorijden vindt zij moeilijk, maar zij doet het toch. In het dagelijks leven blijft zij angstig in de auto, maar ook bij het lopen op straat. Zij heeft al meerdere malen consulten gehad bij een psycholoog, maar tot op heden zonder resultaat.

Ervaring: Mw. N. merkt na de eerste behandeling al dat zij zich beter voelt in de auto. Zij is minder gespannen en ook andere angsten vallen weg. Na afloop van de tweede behandeling zit zij ontspannen in de auto en is zij blij verrast.

Meneer O. heeft een rookverslaving en wil hier graag van af om IVF te starten met zijn partner. Hij heeft veel last van stress en gaat dan roken. Hij is al eerder op wilskracht gestopt, maar is toen na erg veel stress weer begonnen. Ook merkte hij dat hij op dat moment meer ging eten om te compenseren. Hij kan makkelijk 16-18 sigaretten roken op een dag.

Ervaring: Dhr. O. voelt zich rustiger en minder gestresst, maar hij heeft vaak geen tijd om zijn huiswerk te doen. Hij merkt dat hij van een stress-roker in een sociale roker is veranderd. Er is geen andere verslaving bij gekomen of verergerd. Hij rookt inmiddels flink minder: 6-12 sigaretten per dag. Hij besluit om een pauze te nemen en te kijken of hij het aantal sigaretten zelf weet te verminderen.

Mevrouw P. heeft een nare periode achter de rug na het overlijden van haar vader. Uiteindelijk heeft zij jarenlang geleefd met een verkeerde diagnose (schizofrenie). Op dit moment was ze onder begeleiding van een psychiater om haar medicijnen volledig af te bouwen en haar leven weer op de rails te krijgen. Ze kwam bij mij om ondersteuning te vragen in dit proces.

Ervaring: Mw. P. voelt dat zij het overlijden van haar vader een plek heeft kunnen geven en de banden met haar familie zijn verbeterd. Ze voelt zich weer sterk, heeft intussen met veel plezier een nieuwe baan waarin ze gewaardeerd wordt en neemt tevreden afscheid van mij.

Mw. Q. heeft verschillende gezondheidsproblemen en zit helemaal niet lekker in haar vel. Ze vindt dat ze vooral energie verliest aan haar baan, hoewel zij deze al 20 jaar met plezier heeft gedaan. Het liefst doet ze niets anders dan slapen overdag.

Ervaring: Mw. Q. heeft al gauw weer voldoende energie en is er ruimte om te werken naar een baan waar zij zich beter in voelt. Het is duidelijk dat er veel potentieel zit waar zij iets mee kan en zij neemt de tijd om daar mee aan de slag te gaan.

Mw. R. denkt dat zij een heel wisselvallig persoon is, omdat ze regelmatig buien heeft en ze voelt zich erg vermoeid. Zij wil graag beter in haar vel zitten en assertiever worden.

Ervaring: Mw. R. heeft begrip voor haar energiegevoeligheid en let goed op haar omgeving. Ze weet vaker harmonie te bereiken, ook als zij het niet eens is met anderen. Ze voelt zich sterker, zekerder en komt voor zichzelf op.

Mw. S. heeft al langere tijd keel, neus en oorklachten. Zij is meerdere malen onder behandeling geweest bij een KNO-arts maar ze blijft lopen met klachten. Er lijkt geen duidelijke aanleiding te zijn.

Ervaring: Mw. S. is haar hoofdpijn en migraineklachten kwijt, zij voelt zich weer fit en merkt dat ze meer gaat ruiken.

Mw. T. is al voor andere redenen langs geweest en voelt zich al beter in balans. Wel blijft ze last hebben van pijn en stijfheid in handen en voeten, omdat ze reuma heeft en daar wil ze ook graag verbetering in zien.

Ervaring: Mw. T. merkt dat ze duidelijk minder pijn en stijfheid heeft. Ook anderen om haar heen merken op dat ze meer energie heeft en meer dingen kan.

Mw. U. heeft uiteindelijk te horen gekregen dat zij de ziekte van Lyme heeft en is onder behandeling met antibiotica. Zij maakt zich echter zorgen om haar toekomstperspectief, omdat ze al heel lang ziek is. Zij is bang dat ze met veel restklachten zal blijven zitten en mogelijk in een rolstoel terecht komt.

Ervaring: Mw. U. voelt zich al gauw positiever en merkt ook dat haar klachten (vermoeidheid, duizeligheid en concentratieverlies) verdwijnen. Zij voelt zich beter dan ooit.

Doelen en problemen van kinderen en jongeren

Tiener V. al tijden last van enorme misselijkheid en angst om over te geven. In allerlei situaties komt dit opzetten en alhoewel er veel rekening met haar wordt gehouden (toetsen in een apart lokaal doen) heeft dit onvoldoende effect. Alle testen zijn in het ziekenhuis al gedaan, maar lichamelijk is er niets te vinden.

Ervaring: Tiener V. voelt zich gelijk al een heel stuk minder misselijk na het eerste consult. Al gauw merkt Tiener S. dat ze zich alleen in erge stress situaties nog wat misselijk voelt en ze krijgt complimenten dat ze weer straalt van leraren. Na afloop van de consulten is zij heeft zij helemaal geen last meer.

Kind W. komt met zijn moeder mee die bij mij consulten heeft gehad. Zijn moeder maakt zich zorgen over zijn situatie op school en het feit dat hij niet altijd lekker in zijn vel zit. Hij voelt zich een buitenstaander op school en schippert tussen zichzelf aanpassen en van zich af bijten. Van geen van beiden wordt hij erg gelukkig.

Ervaring: Enkele weken later verteld W's moeder dat hij heerlijk in zijn vel zit en veel positieve energie lijkt af te geven. Zijn situatie op school is heel erg verbeterd, omdat de andere kinderen ook beter op hem reageren. Zij is zeer tevreden.

Kind X. komt met haar moeder mee die bij mij consulten heeft gehad. Kind X. komt uit een gezin van verschillende culturen en opa en oma's reageren op heel andere manieren. Kind X. is ook ernstig gepest op school en heeft moeite met sociale contacten. X. voelt zich daardoor regelmatig onprettig.

Ervaring: Kind X. zit beter in haar vel en vraagt regelmatig om sociale contacten met andere kinderen. Zij is assertief en vrolijk.

Kind Y. komt met haar moeder mee die bij mij consulten heeft gehad. Kind Y. heeft last van onverklaarbare buikpijnen en slaap problemen. Daarnaast heeft kind Y. last van dyslexie en vindt zij de extra taken die zij daarvoor moet doen op school vervelend.

Ervaring: Y slaapt weer heerlijk en heeft nu weer plezier op school. Moeder meldt dat het omgaan met haar dyslexie ook sterk is verbeterd en zij meer plezier heeft in het lezen.