Voorwaarden

Ethiek

Wij hebben allemaal onze eigen regels en onze eigen ethiek waar we naar leven. Ik schrijf over mijn eigen werkwijze hier, maar ik werk niet met vaste regels, want elke situatie, elk mens en elke reden is anders.

Mijn uitgangspunt is om mensen te helpen naar hun eigen kracht op een liefdevolle, tactvolle en respectvolle manier. Persoonlijk vind ik dat spiritueel werk veel verantwoordelijkheden met zich mee brengt. Het is daarom ook van groot belang om met integriteit te werken. Ik heb daarom altijd het recht om iemand sessies te weigeren. Als ik doorkrijg dat iemand niet bij mij in de praktijk hoort of dat het beter is om op een andere termijn (langer of korter) een afspraak te maken, dan geef ik dat altijd aan.

Ik ben verantwoordelijk voor wat ik zeg en hoe ik het zeg, mijn klanten zijn verantwoordelijk voor wat ze doen met mijn boodschappen. Zij kunnen ze gebruiken als advies of niet. We blijven verantwoordelijk voor onze eigen acties.

Werkwijze

Ik werk altijd met een intake (telefonisch of per e-mail) om te kijken of ik de gewenste resultaten kan bieden. Ik spreek dan met een potentiele client over hun wensen en verwachtingen en spreek over welke resultaten ik verwacht. Als we het met elkaar eens zijn over het thema of de vraag, kun je een sessie boeken met mij.

Als je op zoek bent naar iemand die informatie kan verkrijgen over derden dan raad ik je aan om iemand anders te zoeken. Het is zeldzaam dat ik zonder toestemming van anderen naar hun leven kijk of heling doe zonder toestemming. Ik respecteer ieders privacy en keuze.

Ik bied wel gezamenlijke sessies aan en ik merk dat dat bijzonder helend werkt. Deze sessies zijn niet alleen voor oplossingen in romantische relaties, maar ook voor ouders en kinderen of bijvoorbeeld zakenpartners. Als je een gezamenlijke sessie wilt, laat me dit dan van te voren weten. Wil je werken op een gezamelijk thema, maar kom je alleen, dan kan dat natuurlijk ook. Helend werk bij mij helpt nooit alleen een persoon, want we zijn allemaal met elkaar verbonden.

Misschien vind je het fijn om me te vertellen wat je hebt gedaan naar aanleiding van onze sessies, om te laten weten wat je van je sessies vond of wat er in je leven veranderd is naar aanleiding van het helende werk dat we samen gedaan hebben. Ik waardeer het zeer als je contact met mij opneemt naar aanleiding van sessies. Of dit nou telefonisch, per e-mail, via het blog of de Facebook Fan Pagina is.

Betaling

Alle sessies in de praktijk worden na afloop contant of via een cadeaubon (van Flow of Miracles zelf of met een Alternatieve Kadobon) betaald. Het is ook mogelijk om een sessie vooraf per bankoverschrijving te betalen of via Paypal, maar de betaling moet uiterlijk 24 uur voor de geplande sessie binnen zijn. Is dit niet het geval, dan kan ik de sessie annuleren. Ik kan helaas geen credit card of pinpas betalingen accepteren op mijn praktijk.

Alle prijzen op de website zijn inclusief BTW.

Mocht je een rekening willen ontvangen geef dit dan aan dan kan je deze per e-mail, per post of bij een volgende sessie ontvangen.

Afzeggen

Natuurlijk kan er onverwachts iets gebeuren zodat je niet op de afgesproken tijd beschikbaar bent voor een sessie. Als je telefonisch of per e-mail afgezegd hebt 24 uur voor het begin van de sessie zijn daar geen kosten aan verbonden. Mocht je onverhoopt toch later afzeggen dan moet dit telefonisch en kan het zijn dat daar kosten aan verbonden zijn oplopend tot 100% van de gemiste afspraak.

Persoonsgegevens en privacy

De wet Algemene Verordering Gegevensbescherming (AVG) en de Europese wet (GDPR) geeft mijn klanten rechten op het vlak van privacy en hun gegevens. Ik kies ervoor om alleen gegevens op te slaan die mij helpen mijn werk goed te doen. Ik verkoop geen persoonsgegevens en geef geen gegegevens door aan derden tenzij de wet mij dat opdraagt.

Ik heb dus een telefoon (met code afgeschermd en mogelijkheid om op afstand te wissen) met daarin de telefoonnummers, namen en soms adresgegevens. Adresgegevens zijn alleen van belang als klanten willen dat ik aan huis kom of per post een rekening willen ontvangen. Daarnaast heb ik een papieren agenda die aangeeft wanneer ik afspraken heb en met wie, met soms extra notities in geval mensen willen dat ik een volgende sessie een bepaald thema behandel. Thuis hou ik ook een elektronische administratie bij, met daarin korte omschrijving van waarom iemand bij mij sessies boekt, wanneer deze sessies zijn geweest, volledige naam, e-mailadres en telefoonnummer en mogelijke korte samenvattingen of notities. Deze zijn bijvoorbeeld belangrijk zodat ik kan vragen hoe een gesprek bij een specialist is gegaan, of een situatie goed is afgelopen of een belangrijke bespreking op het werk goed is verlopen. Contact opnemen gebeurd alleen na toestemming van de client (afspraak om bijvoorbeeld na 3 weken een e-mail te sturen, een whatsApp bericht of een telefoontje) of op de al afgesproken tijden als nazorg (meestal 2-3 weken en 6 weken). Deze elektronische administratie is beveiligd, niet aangesloten op het internet en er bestaan backups van.

In principe bewaar ik alle gegevens 10 jaar, maar natuurlijk heb je het recht om mij te vragen om gegevens te wissen, met uitzondering van gegevens die ik nodig heb voor de belastingdienst. Ook is het mogelijk om je gegevens in te zien, als je dat graag wilt. Naast de gegevens die ik bewaar, zijn er mogelijk gegevens die klanten zelf hebben ingevuld om de nieuwsbrief te ontvangen. Je kunt je gegevens daarvan online aanpassen of je automatisch uitschrijven bij elke nieuwsbrief of mij vragen je gegevens te wissen.

Klachtenafhandeling

Sinds ik begonnen ben heb ik slechts tweemaal het gevoel gekregen dat ik het geld moest teruggeven. Dit is gebeurd omdat ik zelf vond dat ik niet genoeg informatie doorkreeg op dat moment. Als je niet 100% tevreden bent meld het dan altijd tijdens de sessie zodat ik er wat aan kan doen. Natuurlijk is het ook mogelijk om mij na afloop te e-mailen om tot een oplossing te komen, maar de mogelijkheden zijn dan beperkter.

Sinds januari 2017 is het verplicht om ook een onafhankelijke klachtenfunctionaris te hebben en aangesloten te zijn bij een geschillenvereniging. Natuurlijk voldoet Flow of Miracles daar ook aan. Ik ben via het NIBIG aangesloten, waardoor de klachtenfunctionaris geregeld wordt Quasir en de geschillencomissie via Stichting Zorggeschil. De procedure is om eerst een klacht met mij te bespreken, daarna de klachtenfunctionaris in te schakelen en mocht dit niet afdoende zijn, daarna pas de geschillencomissie.